Fåmansväldet

Om jag skulle få för mig att påstå att: ”Kapitalismen är stendöd!”, hur många skulle då tro mig?

Att den liberala idén om ”den fria marknaden”, med en sund balans mellan utbud och efterfrågan, är cyniskt ersatt och eftersatt av en korporativism, som främst gynnar storföretag.

En korporativism, som innebär att det skapas onaturlig efterfrågan, via lika onaturlig reklam. Där ett mål är miljöovänliga produkter, som ständigt ”behöver” ersättas av andra, eftersom kvaliteten och livslängden är alltför undermålig. I likhet med mjukvara, som ständigt behöver uppdateras eller uppgraderas.

Vad hände med Wolfram-lamporna, de matta eller klara? Visade de sig vara alltför dyra att framställa och alltför billiga att sälja? Eller handlade det om att ett ”bättre” oligopol tog över marknaden, genom sina betydligt dyrare och sämre glödlampor?

Varför tänks plast förbjudas? Och ersättas av något annat. Etc.

När får vi höra Sveriges politiker ta upp det problemet? Betydligt större än ”bara” en utmaning och även ohållbart men kanske rimmande väl med projekt såsom ”Agenda 2030”?.

Om jag skulle få för mig att påstå att Sveriges riksdag består av 349 individer, i en folkgrupp bestående av ca 10 000 000, och att det i sig är en definition av diktatur, eller åtminstone monopol, med reservation för oligopol, hur många skulle då tro mig?

Om jag skulle få för mig att påstå att det i Sverige finns något som kallas ”våldsmonopol” och att det omfattar den s.k. ”polisen”, som i praktiken är tillsatt för att skydda staten, d.v.s. politikerna (läs ovan), snarare än den enskilde individen, hur många skulle då tro mig?

Lägg därtill det faktum att poliser  är allt annat än några ”moralens väktare”, i likhet med andra förordnade eller självutnämnda s.k. ”auktoriteter”, vilka de än månde vara. Det finns alltför många exempel på ”bad cops”, för att jag ska behöva nämna dem. Även det faktum att polisen aldrig eller sällan löser s.k. ”vardagsbrott”, visar med allt tydlighet på myndigheten ifråga ser på ”allmänheten”.

För att inte glömma ”Palmemordet” och hur polisen ”löste” det! Alternativt själv var en del av det. Men ändå ”polisiärt uppklarat”? Märkligt det där, eller hur? Spelet bakom kulisserna. Så att det ser snyggast ut, utåt sett. Men inåt sett då? Hur ser det ut därinne då?

Men jag påstår allt detta! Inga om. Allt är att!

Lyft nu, vänligen, Ditt huvud, stå upprätt, öppna Ditt hjärta och vänd Ditt ansikte mot Gud! Inte därför att någon politiker, som kanske framförallt vill öppna era plånböcker, säger det, utan därför att Du själv vill!

Bara Du själv förmår att välja Din väg. Herren vare med Dig och vare Dig nådig.  Herren vände sitt ansikte till Dig. Amen. Tack Gud för Dina gåvor!

Annons

Om Ghost of Democracy

working for democracy day and night, year after year Ghost of Democracy - Bur-q-ua13 of Simeon's stem (13-24) provoker for the Society of Bur-q-ua - for everyone's equal value, against right rot BB - Bread and Bur-q-ua to the people
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s