”Idiotin i Sverige” eller idioterna i Sverige?

Den eller de, som driver bloggen ”Toklandet”, och Facebook-sidan ”Idiotin i Sverige”, förnekar sig inte! Det är då ett som är säkert!

Han, hon eller de är fast beslutna att köra sin epidemi ”ända in i kaklet”, som en viss Ulf Kristersson (M) lär ha uttryckt sig.

De sprider ut sin galla över Sverige, i princip dag som natt! Står i ständig givakt, något, som andra har anklagats för att göra, för att sprida sin tro. Med undantag för någon helgdag eller så. Aldrig, aldrig något uns av någonting bra med Sverige!

Och samtidigt misskreditera den, som ”råkar” framhärda i att det finns några bra saker, ja kanske rentav minst lika många bra som dåliga saker. Men det är liksom inte viktigt. Tydligen.

Nej, ALLT, precis ALLT är dåligt, enligt ”Toklandet”.

Personer/Personerna, bakom bloggen, utger sig själva för att vara  mer eller mindre invandrare men från ”rätt” länder och kulturer, medan vissa andra invandrare kommer från ”fel” länder och kulturer, t.ex. ”MENA”-länderna. Och allt detta sammanfattas med ”invandringskritik”?

Och ALLT handlar om våldtäkter och brott i övrigt. Eller om radikalfeminsm, som de flesta inte kunde bry sig mindre om. Och man vurmar för tjejer och kvinnor och deras bästa såklart! Liksom.

Vilket svenskt riksdagsparti , av åtta möjliga, driver då en liknande, radikal och polemiserande, ”kvinnovänlig”, agenda och linje?

Gissa.

För övrigt en tämligen antisemitisk blogg, då den vi ett tillfälle hänvisade till antisemitiska ”Granskning Sverige”, som enda källa, vad gällde huruvida en anställd på SVT ”spakade” ett visst Twitter-konto!

Här kan man tala om hyckleri!

Det är väl fullständigt klart att om man väljer att bygga sin blogg på information från polisens sidor, polisens händelesrapporter, etc, så ser ”verkligheten” ut ungefär så där. Skjutingar, rån och mord om vartannat. Kanske t.o.m. varje dag. Inte särskilt bra för någon. Men det finns väl annat att rapportera om? Nähä, jaså inte? Varför då då?

Hemsidan ”Toklandet”, som är en uppenbart hårdvinklad blogg, i riktning mot bara negativa ”nyheter” om Sverige, förlitar sig uppenbarligen på att människor i allmänhet är dumma i huvudet och inte kan tänka själva, t.ex. att tycka att det är någonting som inte stämmer med 100% negativa ”nyheter” om saker och ting.

Av kommentarerna att döma, så bekräftas tyvärr intrycket.

De flesta av kommentarerna (98-99%?) är 100% okritiska. Inte olikt hur det förhåller sig i en faktaresistent filterbubbla. Just det, som man ibland ger sken av att vilja motarbeta.

Det länkas i tid och otid till s.k. ”alternativa medier”, som vore de någon sorts sanningens källa.

Som en lustig ”bonus” söker ibland vissa av kommentatorerna hänga ut andra, förment  avvikande kommentatorer (”dissidenter” från ”den rätta läran”), trots att de själva, liksom bloggägaren/bloggägarna är anonyma, vilket i mitt tycke bidrar till att förstärka lyteskomiken, alternativt tragikomiken.

Det talas nedsättande om ”Sverigebilden” men vilken Sverigebild©® vill då ”Toklandet©®” själv förmedla? I ”ironins” tjänst. Eller i spåren av ironin.

Eftersom ironin, liksom demokratin, verkar vara döda och likaledes kallnade lik nuförtiden.

Som ämnesraden antydde:

handlar det om idiotin i Sverige eller om idioterna i Sverige?

De, som tror sig ständigt kunna undgå upptäckt (eller våldtäkt eller tvångsintäkt av bostaden), likt fuskarna på Högskoleprovet? Trots att verkligheten hinner ifatt dem.

Om Ghost of Democracy

working for democracy day and night, year after year Ghost of Democracy - Bur-q-ua13 of Simeon's stem (13-24) provoker for the Society of Bur-q-ua - for everyone's equal value, against right rot BB - Bread and Bur-q-ua to the people
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till ”Idiotin i Sverige” eller idioterna i Sverige?

 1. Törnrosa skriver:

  Ett par frågor från en nyfiken.
  Kommer Du ursprungligen från Mena? Är du första eller andra generationens invandrare?

  Eftersom du kämpar för yttrandefrihet varför har du då problem med Toklandet och att Mit generöst hjälper vanligt folk att få säga sin mening precis när det passar – dygnet runt. mvh

  • Det är för dig irrelevant varifrån jag kommer och frågorna är f.ö. insinuanta. Därför avstår jag från att besvara dem.

   Hur ligger det till i ditt fall då? Du, som bryr dig om härkomst för sakens skull, vilket jag inte i grunden inte gör. Tills du frågade om min. Hoppas att du ser skillnaden mellan dina frågor och min.

   ”Toklandet” och ”Mit” är till att börja med en anonym blogg/avsändare, med 50-100 kommentarer på varje inlägg, vilket i sig, hos vanligt folk, väcker frågor om den förmenta seriositeten, anledningen till anonymiteten, etc.

   Detsamma gäller för kommentarsfältet, som till 99,99…% består av anonyma skribenter, däribland i många fall ”Toklandet”/”Mit” själv.

   Allra minst uppfattar jag ”Toklandet”/”Mit” som en ”gratisblogg”, vilket påstås att den är.

   Däremot har jag, såklart, inga problem med yttrandefriheten i sig, eftersom jag, vilket du mycket riktigt påpekar, kämpar för sådan.

   Ett tecken på det är att jag godkänner din kommentar, trots att den kanske ser ut att ställa mig i dålig dager.

   Det jag har något emot är fasaden, d.v.s. att det påstås att nämnda blogg är någonting annat än vad den utger sig för att vara.

   Vilket ”vanligt folk”, som du åsyftar är för mig otydligt och höljt i dunkel. Ibland talas det i samhällsdebatten om ”folkviljan” och i svensk lag om att ”All offentlig makt i Sverige utgår från folket.”, vilket är Regeringsformens första paragraf (”1 kap. Statsskickets grunder 1 §”).

   Emellertid vill jag minnas att ”NMR” hade tryckt texten ”Vi är folket” på baksidan av t-shirts i Almedalen, år 2018. Här är en ”presskonferens”. Därmed urvattnas begrepp som ”folket”, ”fosterland”, m.fl.

   Såvida man inte tror på ”NMR”:s verklighetsbeskrivning.

 2. Törnrosa skriver:

  Det var Inte meningen att vara insinuant. Jag var nyfiken.
  Härkomst ger en vink om vad människan kan ha varit med om. Du var noga med att ange härkomst på en hel del namn du räknade upp.

  Den i lagen inskrivna rätten att få vara anonym är viktig. Journalister kan dömas om de yppar sina källor. Så ja jag respekterar anonyma röster i sådana här sammanhang.
  Du är ju anonym på din hemsida och MiT:s blogg, du ville inte säga ens om du är invandrare.

  Jag är inte ute efter att ställa dig i dålig dager. Det är din värdering – inte bara av mig utan även i förlängningen av dig själv. Jag ärbara nyfiken.

  Vanligt folk är, för mig i detta sammanhang, de som vaknar upp, inte känner igen sitt land och börjar söka svar.
  Nja NMR vet jag inte så mycket om, men de ljuger väl inte om de säger att de också är folket. mvh

  • Nyfikenhet är en dygd, sägs det ju.
   Men samtidigt:
   curiousity killed the cat”, ”gå som katten kring het gröt”, ”katter har nio liv”, etc. Hur går de talesätten ihop?
   Är nyfikenhet en dygd, en last att premiera eller en last att avyttra?

   Du skrev:
   Det var Inte meningen att vara insinuant. Jag var nyfiken.
   Härkomst ger en vink om vad människan kan ha varit med om. Du var noga med att ange härkomst på en hel del namn du räknade upp.

   Härkomst säger föga om mänskliga individers intellekt. Om du tyckte att jag var noga med att ange härkomst, så är det ”din upplevelse” och ”din berättelse”, som det så ”modernt” kallas. Hur kan jag ta ifrån dig den? Nej, det faller ju på sin egen orimlighet. För dig är din upplevelse och din berättelse 100% sanna och därmed basta, eller hur?

   Det finns inga som helst andra perspektiv på saker och ting? Någonsin?
   Det är just det som jag har emot suspekta bloggar såsom ”Toklandet”. Att där finns ca EN kritiker! Vad säger det om den bloggen? Att allt som där skrivs är 100% sant och uppbyggligt? Eller att det tvärtom handlar om en sorts filterbubbla-sekt?

   Kanske rentav en ”trollfabrik”?

   Och sedan stör jag mig på bloggens ”anonymitet”, med tanke på att den är såpass relativt stor. Varför viljan till anonymitet? Vad har bloggägaren att förlora på att ge sig till känna? Man kan jämföra med ”Petterssons blogg”.

   Du skrev vidare:
   Den i lagen inskrivna rätten att få vara anonym är viktig. Journalister kan dömas om de yppar sina källor. Så ja jag respekterar anonyma röster i sådana här sammanhang.
   Du är ju anonym på din hemsida och MiT:s blogg, du ville inte säga ens om du är invandrare.
   ”.

   Ja, jag håller med, i grund och botten, men här handlar det inte specifikt om mig, utan om en relativt stor, anonym blogg, en sådan som dagligen har hundratals kommentarer. Då är det väl högst intressant att veta vem eller vilka som står bakom och inte minst varför de har intresse av att vilja vara anonyma?

   När det gäller ”Toklandet”, så tycks det finnas kopplingar till fackförbund.
   Som jag tidigare skrev, så rör det sig inte om någon vanlig ”gratisblogg”. Hoppas att du själv inser det. Frågan är hur många skribenter den har.

   Du skrev även:
   Jag är inte ute efter att ställa dig i dålig dager. Det är din värdering – inte bara av mig utan även i förlängningen av dig själv. Jag ärbara nyfiken.”.

   Tack för det. Min värdering är ibland den allra bästa tänkbara. Liksom, får lov att antas, din värdering av tillvaron, sådan den tenderar att gestalta och reproducera sig. Och liksom ovan skrivet: ”curiousity…”.

   Slutligen skrev du:
   Vanligt folk är, för mig i detta sammanhang, de som vaknar upp, inte känner igen sitt land och börjar söka svar.
   Nja NMR vet jag inte så mycket om, men de ljuger väl inte om de säger att de också är folket. mvh
   ”.

   De flesta människor idag är, eller åtminstone agerar, tyvärr såsom varande i ett zombieliknande, flock-tillsånd. Kanske ett kokong-stadium. Jag är den förste att beklaga det.

   ”NMR” talar om ”lügenpresse”, i likhet med tidigare nazister. Hur kommer det sig att någon enda människa kan definiera sig som nazist, eller ”nationalsocialist” (eller kommunist för den delen), år 2019?! Och att man ifrågasätter Förintelsen?

   Det innebär en definitiv normalisering av rasism, som dessvärre har tiden på sin sida.

   • Törnrosa skriver:

    Hej Ghost.
    Egentligen har jag fått svar på det som jag var nyfiken på.

    Det här nedan förstår jag dock inte:

    ”Att där finns ca EN kritiker! Vad säger det om den bloggen? Att allt som där skrivs är 100% sant och uppbyggligt? Eller att det tvärtom handlar om en sorts filterbubbla-sekt?”

    Jaha! Och?

    Skulle kanske ytterligare poängtera att det är OK att vara anonym. Dock anser jag att det är ett renhetskrav att man själv INTE ÄR ANONYM när man kräver att andra ska avslöja vilka de är.

    Har du några frågor beträffande de tre punkterna som jag skrev på Toklandet så fråga på… mvh

   • Hej Törnosa!

    Beklagar, mest för din skull, att du finner mig vara ”arrogant”, sittande på ”höga hästar”, etc.

    Angånde din invändning, är det inte ett problem för dig om det, i anslutning till en blogg, vilken som helst, men i det här fallet, med hundratals kommentarer på varje inlägg och därtill anonym, finns ca EN kritiker?

    Ringer inga varningsklockor hos dig, som journalist, redan där?
    Tydligen inte, eftersom du skrev: ”Jaha! Och?”.

    Du skrev:
    Skulle kanske ytterligare poängtera att det är OK att vara anonym. Dock anser jag att det är ett renhetskrav att man själv INTE ÄR ANONYM när man kräver att andra ska avslöja vilka de är.”.

    Om anonymitet är okej eller inte beror på vilket syftet är och hur stor bloggen är.
    Tankeexperiment: ca sju miljarder mänskliga individer är anonyma för varandra och gentemot staten. Är det okej enligt dig, eller inte?

    Jag är en relativt kravlös individ.
    Kanske blir det även mitt fall, vem vet.

    Du skrev även:
    Har du några frågor beträffande de tre punkterna som jag skrev på Toklandet så fråga på… mvh”.

    Jag besvarade dem på den bloggen. Mot din vilja?
    Om så vore fallet: så får det inte gå till. Samtyckeslag, o.s.v.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s